Επικοινωνία Καλέστε για ραντεβού

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον καρκίνο της στοματικής κοιλότητας;

Ο καρκίνος του στόματος αποτελεί μια από τις 10 πιο συνηθισμένες μορφές καρκίνου και προσβάλλει ακόμη και άτομα κάτω των 30 ετών.

Ο καρκίνος του στόματος  αποτελεί μια από τις 10 πιο συνηθισμένες μορφές καρκίνου και προσβάλλει ακόμη και άτομα κάτω των 30 ετών. Επιπλέον, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία,  οι γυναίκες δύναται να εμφανίζουν καρκίνο του στόματος στον ίδιο βαθμό με τους άνδρες.

Μάλιστα η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα έχει θορυβηθεί ιδιαιτέρως από την συνεχή μείωση του μέσου όρου ηλικίας των ανθρώπων με καρκίνο του στόματος , καθώς στο παρελθόν η νόσος εμφανίζονταν κυρίως σε άτομα άνω των 40 ετών.

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του στόματος είναι αναγκαία για τη ταχύτερη θεραπεία, τη συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής του ασθενούς και της επιβίωσης με ποσοστό άνω του 90%. Η διάγνωση του καρκίνου του στόματος πραγματοποιείται με κλινική εξέταση από τον αρμόδιο γναθοχειρουργό και βιοψία. Ο καρκίνος του στόματος δεν είναι μεταδοτικός. Μερικές από τις πιο γνωστές αιτίες πρόκλησής του είναι το κάπνισμα, το αλκοόλ και η λοίμωξη από HPV (ιοί των ανθρώπινων θηλωμάτων).

Σχετικά Άρθρα

Επικοινωνήστε με τον Γιατρό